Social Flex Productions

Content als vacature, hoe doe je dat?

Datum: Donderdag 7 mei 2020   |   Auteur: Jimmy Suon

Een van de trends van 2020 is dat de content wordt omgezet in een video. Tegenwoordig zie je dat steeds meer bij bedrijven met onder andere een bedrijfsvideo of met nieuwe snufjes, zoals een 360 graden video. Informatie wordt in deze vorm meer interactief, visueel en blijft beter hangen bij de kijker. Uit een onderzoek van Hubspot komt naar voren dat 96% van de consumenten tussen de leeftijd 18 – 34 jaar gemiddeld een paar video’s per week bekijken. 75% van de millenials bekijkt minimaal 1 video per dag. Waarom wordt een vacature nog steeds gepresenteerd in een langdradige tekst zonder visuele ondersteuning?

Verwachtingen sluiten niet aan

Een van de pijnpunten van een vacature is dat een lange tekst met veel informatie best kan zorgen voor een onduidelijke verwachting tussen werkgever en werknemer. Niet alleen over de werkzaamheden, maar je hebt daarnaast geen goed beeld van hoe het bedrijf eruitziet en wie jouw collega’s zijn. Het komt regelmatig voor dat deze verwachtingen niet goed op elkaar aansluiten. Hierdoor moeten bedrijven opnieuw beginnen met het zoeken naar een nieuwe werknemer.

Geen reacties op vacatures

Het komt bij sommige bedrijven voor dat een vacature erg lang openstaat. Gemiddeld staat een vacature meer dan 2 jaar open. Vooral in de branche: ICT, logistiek en zorg. Bij de ICT en logistiek is het lastig om de juiste medewerkers te vinden. Het aantal geschoolde studenten is erg schaars in Nederland. Daarnaast is er bij de zorg en logistiek een tekort aan personeel, omdat er door corona een enorm aanbod is ontstaan.

Lange teksten

Voor de meeste mensen geldt dat een lange tekst saai kan zijn, zoals een vacature. Zo komt er uit een onderzoek van de rijksuniversiteit van Groningen naar voren dat het vermogen om een lange tekst te lezen met twintig procent is gedaald. Vooral in deze tijd zijn mensen sneller afgeleid en dat komt mede doordat wij veel informatie binnenkrijgen op verschillende manieren. Hierbij kan er gedacht worden aan teksten en beelden: reclames, radio, televisie en natuurlijk onze smartphone. Dit leidt volgens Ronald van der Overeem, hoogleraar Sociale Psychologie, tot een verminderd concentratievermogen.

Kortom veel tekst in een vacature zonder visuele ondersteuning geeft geen compleet beeld van het bedrijf. De trend op het gebied van content kan worden ingezet tijdens het recruitment proces, want zoals het bekende spreekwoord luidt: ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden!’

VIDEO VACATURE

VRAGEN OF INTERESSE?