Social Flex Productions

de juiste werkplek. hoe weet je of je nog op je plek zit?

Datum: maandag 15 juni 2020   |   Auteur: Jimmy Suon

Persoonlijk is dit ook wel eens bij mij overkomen. Ik kwam op een plek terecht waar ik dolgraag wilde werken en het echt fantastisch vond dat ik was aangenomen. Naarmate de tijd vorderde vond ik mijn bijbaan steeds minder geweldig. Dat was voor mij ook de reden geweest om te switchen van bijbaan. Is dit ook herkenbaar voor jouw baan? In deze blog lees je meer over de signalen die aantonen dat je niet echt gelukkig bent op jouw werkplek.

Piekergedrag

Een duidelijk signaal is wanneer je op een zondagavond gaat piekeren over maandagochtend. Je zal waarschijnlijk niet vaak goed kunnen slapen op een zondagnacht en zal je vaak nadenken over hoe het er aan toe zal gaan wanneer je op je werk aankomt. Je werk zal vast stressend zijn en je moet als het ware een schild voor je houden om alles te kunnen incasseren.

Je ongelukkig voelen op je werk, is ook gevoel hebben dat dit overloopt naar je vrije tijd in je leven. Als je een slechte dag op je werk hebt gehad, is het moeilijk om een leuke avond te hebben thuis. Ook als je een rot week hebt gehad, is het vrij lastig om een fijn, rustige en zorgenvrij weekend te hebben.

Micro-management

Vaak is de manier waarop je wordt gemanaged een soort teken hoe jij wordt gewaardeerd. Wanneer er veel vertrouwen is, zal de mate van controle afnemen. Maar wanneer dit niet het geval is, kan de leidinggevende en/of collega’s over gaan tot micro-management. Een plek waar er constant veel controles zijn, lijkt het mij persoonlijk ook niet fijn om op zo’n plek te werken.

Het kan natuurlijk zo zijn dat dit bij jouw inwerkperiode hoort, een heel belangrijke taak is of simpelweg een manager die in zijn of haar rol moet groeien.

Geen vrienden op het werk

Bijna iedereen heeft het weleens meegemaakt met hun toenmalige of huidige bijbaan en dat is namelijk het werken met collega’s. Persoonlijk vind ik dit het belangrijkste en dat geldt ook voor velen. Een belangrijke factor is namelijk het hebben van leuke collega’s. Wanneer je bijvoorbeeld geen ‘vriend’ of ‘vriendin’ hebt op je werk óf geen connectie hebt met een collega met een doel die je nastreeft, is het maar de vraag of deze omgeving wel geschikt is.

Kortom, wanneer je veel nadenkt, strest en je ongelukkig voelt, zal het lastiger worden om vrij en blij te zijn in het weekend. Daarnaast speelt micro-management een belangrijke rol over hoe je wordt gewaardeerd binnen een bedrijf of organisatie. En wanneer je geen goede en/of leuke connectie hebt met één collega binnen een bedrijf/organisatie is er een grote kans dat je niet op je werkplek zit. Dit doet me denken aan een quote van Steve Jobs, namelijk: ‘the only way to do great work is to love what you do’.

VIDEO VACATURE

VRAGEN OF INTERESSE?