Social Flex Productions

De valkuilen voor het schrijven van een vacaturetekst

Datum: Dinsdag 19 mei 2020   |   Auteur: Jimmy Suon

Een goede vacaturetekst schrijven is niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Als je bijvoorbeeld op LinkedIn bij vacatures gaat kijken, kom je al gauw dezelfde vacatureteksten tegen. Er is vaak sprake van dezelfde opbouw, benadering en er komen verschillende termen overeen. In deze blog schrijf ik kort over de veel voorkomende vuilkuilen.

Gebruiken van clichés

Vage termen als hands-on, passie, flexibel en geen 9 tot 5 mentaliteit. Je ziet het vaak in vacatureteksten. De vraag is wat bedoelen werkgevers hiermee? Werkzoekenden hebben hierdoor een zweverig idee wat zij hiermee bedoelen. Uit een onderzoek van Milkround komt naar voren dat 64% van de sollicitanten juist afziet van een vacature als zij niet begrijpen wat de functie hiervan inhoudt. Het gebruiken van cliché woorden kan je meer beter vermijden. Om een voorbeeld te noemen, flexibel. Wat houdt dat in? Is dat omdat je regelmatig moet overwerken? Of moet je juist meegaand zijn met je collega’s en klanten? Moet je veel reizen? Zulke dingen zorgen voor onduidelijkheid. Hieronder zie je de meest gebruikte woorden in een cv.

Blog 5-foto

Eenrichtingsverkeer en afkortingen

Vaak is een vacaturetekst geschreven vanuit het perspectief van de werkgever. Bijvoorbeeld wij zijn als bedrijf op zoek, wij zijn opzoek naar deze persoon, wij vragen, etc. Net als de tabel hierboven al aangeeft worden er alleen woorden gebruikt vanuit bedrijfsperspectief. Daarnaast is het voor bedrijven verleidelijk om bepaalde afkortingen te gebruiken. Afkortingen zoals CRM, CRO, CMS, UX, etc. Vanuit het bedrijf is dit duidelijk hoe dit in elkaar steekt, maar dat geldt niet voor iedereen. In datzelfde onderzoek van Milkround komt naar voren dat 71% niet zal solliciteren als zij niet begrijpen wat die afkortingen inhouden.

Geen call-to-action

Tot slot ontbreekt er vaak een sollicitatie optie. Je ziet het vaak op LinkedIn dat er bij de vacature een zin staat ‘solliciteer met onderstaande button’, terwijl er vaak geen optie is te vinden. Er wordt niet duidelijk gemaakt hoe je moet solliciteren en tot wanneer. Werkzoekenden willen graag eenvoudig solliciteren en wanneer zij bijvoorbeeld een lange lijst moeten invullen of er geen optie knop te vinden is, zal dit ervoor zorgen dat zij afhaken.

Kortom, het gebruiken van cliché woorden kan voor onduidelijkheden zorgen en zal de meerderheid afzien van de functie. Het is verleidelijk om een tekst te schrijven vanuit het bedrijfsperspectief of vaktermen te gebruiken, maar dit is voor werkzoekenden onduidelijk. Hierdoor zullen sollicitanten sneller afzien van de functie. Wanneer de call-to-action ontbreekt en niet duidelijk is hoe je moet solliciteren, zullen sollicitanten ook sneller afhaken.

VIDEO VACATURE

VRAGEN OF INTERESSE?