Social Flex Productions

GOOGLE FOR JOBS, HOE WERKT DAT?

Datum: DINSDAG 9 JUNI 2020   |   Auteur: Jimmy Suon

Sinds februari 2020 is Google for Jobs ook naar Nederland gekomen en er wordt verwacht dat de opkomst van Google for Jobs steeds groter wordt. In deze blog lees je wat Google for Jobs doet, wat zij belangrijk vinden en hoe er getest wordt op kwaliteit.

Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een nieuw recruitmentplatform die vacatures verzameld en vertoond van diverse jobboards en websites in één overzicht. Werkzoekenden kunnen vacatures in één oogopslag zien binnen de zoekresultaten. Het doel is om de zoektocht naar een nieuwe baan zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Een interessant feit is dat Google for Jobs één van de grootste vacaturesite in de markt van het Verenigd Koninkrijk is.

Wat betekenT dit?

Het is erg belangrijk dat bedrijven volledig klaar en geoptimaliseerd zijn zodat al de vacatures worden vertoond in de widget. Het is nog belangrijker om kwalitatief sterke en scherpe vacatureteksten te schijven om sollicitanten beter aan te spreken. Dit zorgt voor meer duidelijkheid. Wanneer dit niet het geval is, zal de verwachting zijn dat je al gauw achter de feiten gaat aanlopen. Dit benadrukt ook Dirk Driessen, directeur van Get.Noticed. Hij geeft aan dat je afgerekend wordt op de kwaliteit van de vacaturetekst.

Hoe wordt dit getest?

Om te bepalen of een vacaturetekst van goede kwaliteit is, kijkt Google for Jobs naar de gemiddelde tijd die een potentiële sollicitant op een vacaturepagina is. Daarnaast houdt de zoekmachine bij hoe vaak er wordt doorgeklikt. Wanneer er te snel wordt doorgeklikt, zal Google for Jobs concluderen dat de geschreven vacaturetekst onvoldoende aansluit op de behoefte van de werkzoekende. Het kan ook zijn dat de vacaturetekst niet aantrekkelijk genoeg is geschreven. De positie van deze vacature zal vervolgens dalen.

Kortom, Google for Jobs is een nieuw recruitmentplatform dat vacatures verzameld en in toont in één overzicht. Het is belangrijk dat je vacaturetekst duidelijk is geschreven en Google for Jobs zal dit ook testen door te kijken hoelang een werkzoekende op een vacaturepagina blijft. Wanneer het niet aantrekkelijk genoeg is, zal je zoals eerder gezegd achter de feiten aanlopen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn, zodat je goed van start kan gaan. Een goed begin is het halve werk!

VIDEO VACATURE

VRAGEN OF INTERESSE?