Social Flex Productions

Hoe ervaren wij ondernemen?

Datum: MAANDAG 18 mei 2020   |   Auteur: Jimmy Suon

Deze blog is misschien anders dan andere blogs, maar in deze blog wil ik het hebben over hoe wij, als jonge ondernemers, het ondernemen ervaren. Dat is een keer wat anders dan informatieve blogs schrijven. Hierin schrijf ik hoe wij het ondernemen ervaren, onze tegenslagen en hoe wij omgaan hiermee.  

Waarom zijn wij begonnen?

Wij zijn op het idee gekomen, omdat er op dit moment veel vacatures openstaan en daar willen wij iets aan gaan doen. Met de veranderende markt rondom technologie willen wij vacatures omzetten in een persoonlijke video vacature. Dit idee vonden wij allebei erg leuk en vol goede moed zijn wij hiermee aan de slag gegaan.

In het begin was het spannend voor ons om een avontuur te beginnen. Vooral omdat er een aantal bedrijven zijn die hetzelfde doen, echter hebben wij veel vertrouwen in wat we kunnen betekenen. Tevens twee jonge ondernemers met een passie om de recruitmentbranche nieuwe energie in te blazen!

Onze tegenslagen

Het opzetten van een bedrijf vergt veel tijd. Hierbij kan je denken aan het uitdenken van ons bedrijf, onze website en onze socials. Na een aantal maanden brak voor ons de ban en daarmee bedoel ik in negatieve zin. Wat voor veel ondernemers en bedrijven geldt, geldt natuurlijk ook voor ons. Het coronavirus kwam tevoorschijn.

Voor een bedrijf die zich voornamelijk richt op video vacatures kan het moment niet slechter zijn. Vele bedrijven trekken hun vacatures in en zijn niet meer opzoek naar nieuw personeel. Zij zijn voornamelijk bezig met het overleven van deze crisis. Ruim een kwart van de vacatures zijn ingetrokken.

Hoe gaan wij hiermee om?

Ondanks dat vele bedrijven geen vacatures meer hebben, zien wij juist nu kansen om video vacatures onder de aandacht te brengen. Deze ervaring nemen wij mee om te groeien als jonge ondernemers en houden vertrouwen in onze visie. Ook doet dit mij denken aan een quote van Arnold Schwarzenegger: ‘You can’t climb the ladder of succes with your hands in your pocket’.

VIDEO VACATURE

VRAGEN OF INTERESSE?